Viestintää toista kunnioittavalla tavalla

10:07 Vkristiina 0 Comments

Viestiminen mitä se oikeastaan on ja kuinka käytämme erilaisia viestinnän muotoja päivittäisessä elämässämme. Tätä asiaa olen viime aikoina pohtinut inspiroituneena omista kursseistani koulussa. Sekä miten tuomme näitä omia viestejä sitten esiin näissä erityyppisissä viestimissä.

Tänä päivänä nimittäin tuo omien viestien tuominen esiin onkin äärimäisen helppoa kiitos erilaisten sosiaalisten median alustojen. Mutta tässä kohtaa voisikin miettiä, että miten voisimmekaan viestiä näissä kanavissa paremmin ja toista kunnioittavammin.

Näin tässä yksi päivä julkaisun Kirjoituskoulu alasillan Facebook sivulla missä he olivat tehneet koonnin ihmisten ajatuksista. Koskien heidän verkko-oppimateriaalia joka käsitteli reilua viestintää verkossa. Tämä kyseinen verkko-oppimateriaali olikin saanut valtavasti palautetta josta osa olikin negatiivista. Mikä ei sinänsä ole ongelma jokainen saa olla juuri sitä mieltä, kun haluaa ja kriittiset mielipiteet ovatkin tärkeitä, jotta pystytään kehittymään. Mutta mihin näissä mielipiteissä eniten kiinnitin eniten huomiota oli tämä; Raivo kuuluu sosiaaliseen mediaan, Jos ei kestä ilkeää palautetta ei kannata olla sosiaalisessa mediassa ja asiakas saa haistatella, jos yritys tekee jonkun mokan sekä ei asiakas usko, jos hänelle vastaa ystävällisesti.

Tähänkö olemme tosiaan tulleet? Tämä tuntuu hiukan hurjalta. Koska eihän kukaan lähde kadullakaan (toivottavasti) toisia lyömään, kun ei pidä toisen mielipiteestä tai ym. 

Aikaisempaan viitaten, että kritiikkiä saa esittää mutta se, miten tuo kyseinen kritiikki tuodaan esille on pointtina tässä. Miten tuomme omia mielipiteitämme esiin niin että kunnioitamme toista osapuolta. Nimittäin raivo ei kuulu mihinkään. Viha terminä on myös niin latautunut itsessään, että sitä pitäisi oppia käyttämään harkitummin.

Kritiikkiä saa aina esittää, se on eri asia kuin vihapuhe. Kritiikki kohdistuu yleensä asiaan, vihapuhe persoonaan. (Korhonen J. 2018) Toisten solvaaminen ja henkilökohtaisuuksiin meneminen ei kuulu hyviin viestinnän tapoihin. 

Kuva Pinterest

Lähteet
Facebook julkaisu Kirjoituskoulu alasilta Raivo kuuluu someen
18. toukokuuta kello 7:15

Lukemisen arvoista
Korhonen J. 2018 Kolumni Vastuullisesta sananvapaudesta
https://www.apu.fi/artikkelit/johanna-korhonen-toivoo-vastuullisempaa-sananvapautta

Saarikivi J. 2018 Vihan poikkileikkaus Image Essee
https://www.apu.fi/artikkelit/vihan-poikkileikkaus


0 kommenttia:

Content by Veera.I. Sisällön tarjoaa Blogger.